Ajurveda je sanskrtski izraz, sestavljen iz besed "ayur" in "veda". "Ayur" pomeni življenje in "Veda" pomeni znanost. Izraz "ayurveda" torej pomeni  "znanost o življenju" in definira življenje kot celotnost telesa, uma, duha in čutil.    

Ajurveda ima starodavno tradicijo, daljšo od 5000 let, ki ni nedavno razvit sistem "alternativnega zdravljenja", temveč je trajna znanost o življenju, ki ni nikoli izgubila svoje celovitosti in osnovne narave. V najglobljem smislu je ajurveda mati vseh zdravilnih sistemov. Je izredno celovit sistem naravne medicine in je najstarejša oblika naravne medicine na zemlji, uradno priznana s strani WHO - Svetovne zdravstvene organizacije. Tako kot številne starodavne vedske tehnologije je bila tudi ajurveda v zadnjih stoletjih razdrobljena in v veliki meri pozabljena znanost. Maharishi Mahesh Jogi je s pomočjo na stotine strokovnjakov strukturiral ajurvedo v vsej svoji originalni veličini. Ta obnovljena in celovita ajurveda se imenuje Maharishi ajurveda.

 

Odločitve  o življenjskem stilu, na primer o prehrani, vadbi in vsakodnevnih rutinskih delih, so lahko pomemben vzrok tako za ozdravitev kot za bolezen. Veliko zdravstvenih težav je na videz povezanih s stresi v vsakodnevnem življenju in s skrbmi glede službe in denarja. Ostali so neposredno povezani z uživanjem napačne vrste hrane ter s preveč ali premalo vadbe. Bolezen ponuja možnost za samopreoblikovanje, spremembo načinov razmišljanja, čutenja in zaznavanja, prehranjevanja in, nasploh, da drugače poskrbimo zase in naša življenja, ki pa se dokaj hitro lahko povrne na pravi tir in se obnovi ravnovesje samo s pravilno prehrano, zdravilnimi zelišči, meditacijo in ustreznimi vadbenimi programi ter drugimi popolnoma naravnimi metodami.

Maharishi ajurveda je sestavljena iz mnogo pristopov, katerih namen je ohranjanje zdravja in preprečevanje bolezni. Najpomembnejši med njimi so: prehrana, način življenja, zeliščni in mineralni pripravki, rasayane, masaže, aromaterapije in mnogo več.

Diagnoza pulza - branje srčnega utripa igra osrednjo vlogo v Mahariši ajurvedi. Z otipom pulza pacienta iz arterije v roke dobi diagnostik pulza spontano in dobro sliko o zdravstvenem stanju pacienta. Pri tem ne opazuje toliko števila udarcev srca, temveč zaznava energijska ravnotežja oziroma neravnotežja v pulzu: natančneje, zaznava ravnotežja in neravnotežja doš, finih upravljavskih načel v telesu. Po končanem pregledu vam diagnostik pulza pove, katere stvari (rutina, prehrana, navade) velja spremeniti in katere zdravilne rastline oz. ajurvedska zelišča je priporočljivo uživati.


AROMATERAPIJA


Ostale informacije lahko dobite na tel št. 051 422 047, na e-naslovu [email protected] ali pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca.

Hvala za vaše sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Oops. An error occurred.
Click here to try again.